רוטב בולונז

חדשות כיפה מיצמיצ 26/10/10 00:00 יח בחשון התשעא

מצרכים

1 ק"ג בשר בקר טחון רצוי צוואר, או חצי קילו בקר וחצי קילו עגל (אני מעדיפה הודו אדום טחון)

6 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

1/3 כוס שמן זית

2 קופסאות עגבניות מרוסקות (רצוי תוצרת ´טל´) או 6 כוסות רוטב עגבניות ביתי

20 עלי ריחן או 2 כפות ריחן יבש

מלח ופלפל שחור

מעט סוכר

2 כוסות מים +2 כפות אבקת מרק עוף

אני מוסיפה גם 1/2 כוס יין אדום יבש

הוראות הכנה

כיוון שמדובר בהפקה שנמשכת שעתיים, רצוי להכין כמות כפולה ולהקפיא.

1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום בתוכו, בערך דקה.

2. מוסיפים את הבשר הטחון לסיר, ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ והפרדה נמרצת של הבשר שצריך להפוך מגושים אדומים לפירורים שחמחמים.

3. כשהבשר כבר לא אדום, מוסיפים רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות, מערבבים בנמרצות עד שהעסק מתחילן לבעבע. מוסיפים את העלים הקצוצים ומים ויין, מערבבים שוב, מביאים לרתיחה,

4. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שכל המרכיבים מתאחדים לכלל רוטב עשיר, סמיך וניחוחי. יש להקפיד על ערבוב כל עשר דקות.

הערות

כתבות נוספות