7 ברכות לנשים בשבעת ימי המשתה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 24/11/09 11:49 ז בכסלו התשע

שאלה

שלום,

אני מארגן 7 ברכות לחברים, והחתן והכלה מעוניינים ללכת לפי שיטת הרב גרשוני ב"חכמת גרשון" המתיר לנשים לברך 7 ברכות בשבעת ימי המשתה בתנאי שיש שם מנין של גברים.

אשמח לדעת האם פסיקה זו הינה מקובלת הן ברובד "מעיקר הדין, האם זו ההלכה" והן ברובד של "האם ניתן לנהוג כך בפועל" כדי להשיב הן לעצמי והן לשאר המוזמנים.

תודה מראש,

שחר

תשובה

עניין זה כבר נידון ע"י כמה פוסקים ויש צדדים לכאן ולכאן ואלה תלויים גם בהגדרת עצם החיוב של ברכת חתנים על מי היא מוטלת ולכן כיוון שמדובר בשאלה הנוגעת להלכות החמורות של ברכות, טוב יותר להמשיך במנהג המקובל בכל הקהילות.