מתי ניגשים לבירור יהדות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 09/02/10 13:43 כה בשבט התשע

שאלה

אנחנו מתחתנים בסוף יוני והבנתי שצריך להגיש מסמכים לרבנות 3 חודשים לפני החתונה. אני אצטרך לעבור בירור יהדות. האם ניתן להגיש מסמכים לבירור יהדות לפני על מנת שאם יווצרו עיכובים זה לא יפגע בתאריך החתונה

תשובה

לא רק שאפשר, רצוי כמה שיותר מהר לעשות את ברור היהדות, כל זמן שיש אוליי סבא וסבתא בחיים דוברי יידיש וכדומ´. מצווה לפרסם זאת לכל עולי חבר העמים, שלא לחכות לחתונה אלא לרוץ לרבנות לעשות ברור יהדות.
יש ארגון מיוחד שמוסנף לצוהר שמסייע בתהליך ובכל הפרטים הקשורים בו . שמו שורשים. http://www.shorashim.ru/
тел.: 02-6242206
בהצלחה
שיהיה המון מזל טוב
נתנאל