מה עושים???

חדשות כיפה הרבנית טובה אליהו 27/05/10 13:22 יד בסיון התשע

שאלה

אני בחורה בת 19 חרדית לכל דבר. באופן טבעי ביותר אני מרגישה משיכה חזקה ובלתי נשלטת לבן הדודה שלי. אני חושבת עליו, רוצה אותו, ודעתי מאיימת להיטרף. הסיפור הוא שהוא חרדי בדיוק כמוני, בחור ישיבה די רציני ולא יעלה על הדעת שנפתח שיחה ביננו, מה שמאיים עוד לשגע אותי זה שאני לא יודעת מה הוא חושב עלי, וכשאני באה אליהם והוא בבית אני מרגישה במבטים חטופים שהוא שולח לעברי, גם אני מגניבה לעברו מבטים.

השאלה היא מה עושים? איך מציעים את עצמי לנישואין?? (אין לי את האומץ לעשות זאת בשום אופן מחשש לקבלת תשובה שלילית), ואיך אדע אם הוא רוצה אותי ומתאים לי בזמן שהקשר המילולי שלנו מסתכם בשלום, שלום...

אשמח מאד אם תעזרו לי. יישר כח.

תשובה

שלום לך
יתכן ובן דודך גם חושב מחשבות דומות לגביך וגם לו אין אומץ. לכן כדאי לבקש מגורם שלישי אמין ודיסקרטי להיות המתווך בענין.
בוודאי לא להשאיר את המצב הבעייתי כמות שהוא, לא בריא נפשית ויכול לגרום לנפילה גם באופן מעשי. גם אם התשובה תהיה שלילית זו תהיה התפכחות מאשליה ואין שמחה כהתרת הספקות.

בהצלחה!