ליווי לחופה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 09/02/10 21:14 כה בשבט התשע

שאלה

שלום רב,

אני מתחתנת בעוד כחודש. אבא שלי נפטר לפני מספר שנים ואחי מתכוון ללוות אותי לחופה.

שמעתי כי יש צורך בכך שהמלווים לחופה צריכים להיות לזוג נשוי. האם שמועה זו נכונה? אם כן,

מכאן נובעות לי מס' שאלות:האם יש טעם לכך שהאבא נפטר ולא מכך שההורים נפרדו מאיזושהי סיבה? כלומר, הנישואים היו בסה"כ טובים ב"ה אז האם אין לכך טעם ואז בעצם אמא שלי תוכל ללוות אותי יחד עם אחי?

בלי קשר לזה, וגם אם יש הכרח/טעם לזוג נשוי. ברור לי וחשוב לי שגם אמא שלי תלווה אותי. האם יש הכרח שדווקא גיסתי תלווה אוןתי צמוד (כלומר, תאחוז לי ביד? או שאמא שלי יכולה להיות המלווה "הראשית".

מעבר להכל, אני חושבת שיש כאן בסיס של 'כיבוד אב ואם'...

שאלה נוספת ומעט לא קשורה- בליווי האם יש בעיה עם כך שבמקום האופן ה"מסורתי" בו האמהות מלוות את הכלה והאבות את החתן נעשה שהורי החתן מלווים אותו ומי שלא ילווה אותי, ילוו אותי (אחי ואמא שלי ו/או גם גיסתי)?

ד"א אם זה רלוונטי אנחנו שנינו ממוצא אשכנזי...

מחכה לתשובתכם...

תוןדה רבה,

דיקלה

תשובה

שלום וברכה,
ראשית מזל טוב לרגל נישואייך, יה"ר שתזכו לבנות בית נאמן בישראל.

לשאלותייך:
ישנם שני מנהגים שהשתרשו: אבות מלווים את החתן ואמהות את הכלה; או הורים עם בן והורים עם בת. המנהג השני נפוץ אצל יוצאי אמריקה בעיקר, אך התירו למי שרוצה לעשות כך בכל מקרה.

אכן, מובא שנהוג למנות זוג נשוי. ולא למנות לשושבין זוג הנשוי נישואין שניים, או זוג חשוך ילדים.

לכתחילה ראוי שזוג נשוי ילווה. או כמנהג המקובל בארץ, ששני הגברים מלוים את החתן והנשים את הכלה, או כמנהג האחר, שזוג מלוה את החתן וזוג את הכלה.
ברם, מדובר במנהג ולכן בשעת הצורך אפשר להיענות לרצון המשפחה. אפשר שזוג ילווה והאמא תצטרף, אם אין דעתה נוחה, אפשר שאחיך ואמך ילוו אותך.
כל זה חייב להעשות בתאום מראש עם הרב מסדר הקידושין, ועל פיו ישק דבר.

בהצלחה והמון מזל טוב

נתנאל