ללא נושא

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 25/11/09 17:42 ח בכסלו התשע

שאלה

בס'ד

שלום!

1.הייתי רוצה לדעת איך מכשירים את המיקרוגל מחלבי לבשרי וההפך וגם כך לגבי הכיור?

2.לגבי טבילת כלים אין לנו אף אחד בבית שהולך למקווה אז איך נטביל?

תשובה

לא צריך להכשיר בין חלבי לבשרי, אבל צריך להקפיד לכסות בכל פעם את האוכל המתחמם חלבי או בשרי בכיסוי נפרד כדי שלא תקלט בו לחלוחית אסורה.
באשר לכיור אם אפשר כדאי לדאוג שיהיה כיור חלבי לחוד ובשרי לחוד ואם היא אפשר יש להקפיד שלא לשטוף ולא להניח בכיור כלים חלביים ובשריים ביחד.