כשרות לפסח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/03/20 22:50 כט באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אני ובעלי אשכנזים אני נולדתי בארץ בעלי בהונגריה הוא עלה בגיל 12לארץ הוא רוצה שנאוכל בפסח את מה שלספרדים מותר העם צריך ללכת לפי המנהג ללכת לפי הבעל והאם מותר שועית לבנה במיץ עגבניות ובמבה וחומוס וטחינה וגרגירי חומוס לאכול בפסח אשמח לתשובה

תשובה

שלום

אתם צריכים לנהוג כפי מנהגי האשכנזים.

אולם אם המציאות המצערת תהיה שבעלך לא יקשיב, ויעביר את הבית למנהגים שונים ממסורת האבות, אזי אל תתווכחי עימו על כך. במקרה זה עשי התרת נדרים על הפסקת המנהג.

כל טוב