מחלוקת בממשלה: מרב מיכאלי הצביעה נגד הוספת מדינות אדומות לרשימה

בשעה זאת מצביעים חברי הממשלה על הגדלת רשימת המדינות האדומות, שרת התחבורה מרב מיכאלי הודיעה כי היא ושר התפוצות נחמן ש"י יצביעו נגד, "עד שלא יושג מתווה סיוע אמיתי מיידי לתעופה הישראלית, לא אתן יד להמשך הפגיעה בה"

עמיאל ירחי עמיאל ירחי, חדשות כיפה 17/12/21 13:04 יג בטבת התשפב

מחלוקת בממשלה: מרב מיכאלי הצביעה נגד הוספת מדינות אדומות לרשימה
מרב מיכאלי., צילום: Tomer Neuberg/Flash90

בהלת האומיקרון: שרי הממשלה מצביעים במשאל טלפוני על הגדלת מספר המדינות האדומות שהטסים אליהם יצטרכו להיכנס לבידוד משמעותי. שרת התחבורה מירב מיכאלי הודיעה כי היא מתנגדת להצעתו של בנט מכיוון שהיא פוגעת בחברות התעופה.

מיכאלי: "לא אתן יד להמשך הפגיעה"

שרת התחבורה מיכאלי, יחד עם השר נחמן שי, הצביעה נגד הוספת מדינות אדומות לרשימה, ואמרה כי, "עד שלא יושג מתווה סיוע אמיתי מיידי לתעופה הישראלית, לא אתן יד להמשך הפגיעה בה. רה"מ מוביל בצדק צעדים להגנה מפני התרחבות התחלואה, אבל הממשלה חייבת להבין שכמו שהושג מתווה לתיירות, כך חייב להיות מתווה לתעופה. בלי זה, החברות יקרסו והעובדות והעובדים יפגעו. מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה את זה."

נזכיר כי לפני יומיים ראש הממשלה, נפתלי בנט, שר האוצר, אביגדור ליברמן, שר התיירות, יואל רזבוזוב, ושרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי, סיכמו על חבילת סיוע לענף התיירות, כחלק מההתמודדות עם זן ה"אומיקרון".


(בנט מתייחס להתפשטות האומיקרון בישראל).

בהמשך להנחיית ראש הממשלה בישיבת הממשלה השבועית, גובש המתווה, אשר מטרתו לסייע לענף התיירות להיערך ולהתאים עצמו לשינויים החלים בעקבות המשך הטיפול בנגיף הקורונה. ההחלטה תובא לאישור הממשלה בהקדם. במרכז חבילת הסיוע עומדת השקעה בהיקף של עד 30,000 ש"ח בכל עובד מענף התיירות שיבחר להשתלב בעיסוק אחר, בענף או מחוצה לו.

השקעה זו תחולק באופן הבא:

  • קבלת הכשרות מקצועיות לכלל העוסקים בענף התיירות בעלות של עד 20,000 ש"ח להכשרה, ללא מגבלת תפוסה ובסבסוד המדינה. ההכשרות המקצועיות מיועדות למגוון רחב של מקצועות בתחומי ההיי-טק, התעשייה ועוד.
  • תינתן מלגת הכשרה חודשית בסך של עד 10,000 ש"ח כתלות באורך ההכשרה (עד ל-4 חודשים), וזאת ללא קשר למקורות הכנסה אחרים (ככל שיהיו).
  • מסיוע זה יוכלו ליהנות אלפי מועסקים בענף התיירות, בהם מורי דרך וסוכני הנסיעות, אשר עיסוקם מושפע משינוי הנחיות הכניסה לישראל. 
  • במטרה לסייע בהיערכות למצב המשתנה, הוחלט גם על הארכה של מספר חודשים לקרן ההלוואות בערבות מדינה ממנה יוכלו ליהנות כלל העסקים במשק.

בנוסף, יועבר סיוע כספי גם באפיקים הבאים:

  • בתי מלון שחוו ירידה בהיקף של למעלה מ-40% במחזור העסקים בשל ההגבלות על כניסת תיירים לישראל, ייהנו ממענקים בסכום כולל של כ-150 מיליון ש"ח שיועברו במהלך החודשים הקרובים.
  • מארגני התיירות הנכנסת - יוקצו משאבים לסיוע ותמיכה בפעולות שיווק, שימור כוח אדם והחזר הוצאות בסך כולל של כ-60 מיליון ש"ח.
  • מורי דרך - המדינה תממן כ-25,000 סיורים ללא תשלום לציבור אשר יבוצעו ע"י מורי הדרך, תמורת תשלום בסך כ-1,000 ש"ח לסיור ובסכום כולל של כ-25 מיליון ש"ח. הסיורים יבוצעו באמצעות רשות הטבע והגנים ומשרדי ממשלה נוספים.

נוסף על כל אלו, ובמטרה לייצר פתרונות פרנסה מיידיים, עובדים מענף התיירות יוכלו להיות מועסקים כנאמני קורונה במערכת החינוך וכחוקרים אפידימיולוגיים ברשויות המקומיות, בשכר חודשי בהיקף של עד כ-11,000 ש"ח.