תקשורת

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 05/12/09 11:33 יח בכסלו התשע

שאלה

שבת שלום,

שמי עינב אוז ואני מה שנקרא דתלשית.

השאלה שלי היא טיפה יותר מופשטת.

בעבר הייתי תלמידת אולפנה הוטמעו בי ערכים של כבוד אחד לשני ושמירת הפה מלשון הרע,דיבה בכלל כל החינוך שקיבלתי היה ערכי. היום אני לומדת תקשורת במגמת תקשורת כתובה. הדרישות הן להיות ביקורתית, לא לפחד לשאול את השאלה המביכה והבוטה ביותר בלי למצמץ גם אם זה יביך את המרואיין. לרוב אני פשוט מתקפלת כי אני לא מסוגלת וזה מה שהופך אותי לעיתונאית פחות טובה ופחות נוקבת. מצד שני אפשר לראות זאת שאני מייצגת את הצורך של הציבור לדעת! הם זכאים לזה גם אם זה עולה במבוכה של איש ציבור. מה אתה חושב על כך? האם זה נובע מהצורך להיות צדקנית?

שאלה נוספת ששכחתי את התשובה עליה, למה ה' מעביר אותנו ייסורים?

אשמח לתשובה

עינב

תשובה

לשואלת: שלום,
מתוך שאלתך ניכר שהשאלה נכתבה בשבת ומכיוון שדרך ארץ קדמה לתורה, אין זה ראוי לשאול שאלת רב תוך כדי חילול שבת ובינתיים איני יכול לענות יותר.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה