צניעות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 09/05/10 23:38 כה באייר התשע

שאלה

יש לי חבר דתי ממני.אנו ביחד שנה והוא מעונייו שנתחתן בקרוב. העיניין הוא שהוא מתעקש שאלבש חצאית וכיסוי ראש לאחר חתונה ואני אינני רוצה כלל. למדתי באולפנה אך היום אני הולכת עם מכנסיים ואיני רואה עצמי כלל לובשת רק חצאיות, (מידי פעם אני לובשת)ובטח ובטח לא הולכת עם כיסויי ראש. (זהו אינו אופיי ולא הסגנון שלי).חוץ מהויכוחים הקבועים שלנו בנושא הזה אנו מסתדרים די טוב ומסכימים על השאר. אני יודעת שאם אני אתעקש חברי יסכים שאלך בלי כיסוי ראש למרות שהדבר חשוב לו.. כבר עכשיו הוא אמר לי שלא יריב איתי על כך, וכי זה לא יפריד בינינו. העיניין עקרוני לשנינו אך כנראה שלי יותר(בכל זאת, אני הולכת עם כיסוי הראש בסופו של דבר). התווכחתי עימו פעמים רבות והסברתי לו כי אין חובה מהתורה על אישה לכסות שיער ראשה (ספור אישה בוגדת אינו מהווה הוכחה חד משמעית לכך). ברצוני לדעת אחת ולתמידף האם זו חובה מהתורה?? והאם אני צודקת שהולכת עם עקרונותיי?אני חשה שבשבילי מדובר בויתור מאוד גדול..

תשובה

באופן חד וברור לפי כל הפוסקים ללא יוצא מהכלל יש חובה ברורה לכסות את הראש לאשה נשואה .
ללכת עם מכנסיים הרבה יותר קל הלכתית וכיסוי הראש