פגם הברית

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 09/02/10 20:49 כה בשבט התשע

שאלה

אני צריך עזרה דחוף!!

אני נופל כל הזמן בהוצאת שז"ל..אני כל כך עצוב אחרי שזה קורה ואני כל כך מנסה להפסיק אבל אני פשוט לא יכול..אני מרגיש כאילו אני אישית פשוט לא יכול לשמור על הברית. אני יודע כמה שזה חשוב ואחרי כל פעם שאני חוטא אני ממש בוכה דמעות אבל אני עדיין לא מצליח לעצור את עצמי בפעם הבאה.

עד כיתה י"א שמרתי על עמצי כל כך טוב..אני חושב שעד כיתה י"א הוצאתי שז"ל רק פעם אחת. אבל מכיתה י"א אני מרגיש שכל הזמן הזה ששמרתי על עצמי מתפרץ ואני פשוט לא יכול לעצור את זה.

אני צריך עזרה כמה שיותר מהר כי כל יום שעובר אני מרגיש עוד יותר ועוד יותר עצוב מזה שאני לא מצליח לשמור על עצמי

בבקשה תעזרו לי !

תשובה

שלום וברכה!

התמודדות עם הוצאת שז"ל אופיינית לגילך.

הדרך הטובה ביותר היא פשוט להסיח את הדעת באופן חיובי. להרבות בתורה ומצוות ועשית מעשים טובים, שקיעה בלימודים, בעשיה וכיו"ב.

העצבות היא סימן יפה, מפני שהיא מראה שאכפת לך.
מאידך, עודף מחשבה על כך שאתה לא בסדר, רק מחריף את הבעיה, ועל כן הוא אינו רצוי.