לעמוד בתפילה וכיבוד הורים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 09/02/10 13:42 כה בשבט התשע

שאלה

שלום.

לאחרונה, אבא שלי התחזק והתחיל לבוא לתפילת ערבית של מוצ"ש. (לאחר שתקופה ארוכה הייתי מגיע לבד לתפילה).

לאחר תפילת 18, למרות שכולם עומדים ב "יושב בסתר עליון"... אבא שלי יושב ואומר את המזמור בישיבה.

בגלל שאני יושב לידי , נראה לי שלא ראוי שאבא שלי ישב ואני אעמוד, מה שגם זה יביייש אותו.

האם אני נוהג כראוי ?

אני מעדיף שלא להעיר לו שצריך לעמוד, מפאת כיבוד הורים, מה שגם בדר"כ אנחנו לא לומדים ביחד הלכות , כך שאני לא יוכל לומר לו "אבל לא למדנו שצריך לשבת" ?

האם עדיף שאעמוד ?

תודה

תשובה

אינני יודע על פי איזה מנהגים אתה נוהג, אך עמידה ב"ויהי נועם" היא שאלה של מנהגים שונים, כשהאפשרויות השונות מגיעות מעמידה בכל יושב בסתר, עמידה עד אחרי הפסוק ויהיה נועם, ויש רבים שנוהגים, ע"פ ההלכה, לא לעמוד כלל.

לכן אני מציע שמשום כבוד אביך, בוודאי כשאתה מספר שהוא "מתחזק" לאחרונה, אל תעיר לו על זה בשום פנים.

אתה עצמך צריך לחשוב האם העמידה לצידו תפגע בו, ותתפרש כהעברת ביקורת, ואם כן, אולי כדאי לנהוג בינתיים כיושבים.

כל טוב