הסדר או נח

חדשות כיפה הרב אייל קרים 03/12/03 07:11 ח בכסלו התשסד

שאלה

בסד

שלום הרב

אני עומד בפני דילמה, אני לומד כרגע בישיבת הסדר, שיעור ב', והגיוס שלנו באוגוסט הקרוב. כרגע יש גיוס בג' טבת לנח"ל החרדי והשאלה שלי מה עדיף? הסדר או הנח"ל? אני אשתחרר מהנח"ל מתי שהשיעור שלי בישיבה ישתחררו. אני גם רוצה לציין שכרגע אני לא חש בנוח כיוון שאני מעונין כבר להיות אחרי השלב של הצבא וזה גם מפריע לי להתרכז בלימוד.

בברכה ותודה,

יוני

תשובה

אם באופן כללי הינך לומד,אלא שישנם קשיי ריכוז סבירים כמו לכל תלמיד ממוצע, עליך להתגבר, להתמודד ולהמשיך במסגרת ישיבת הסדר.
אולם אם אינך לומד כלל וזמנך אינו מנוצל, ואף מבוזבז, תתגיס לנח"ל החרדי, אף שבכך מתקצר משך השהייה בישיבה בכשמונה חודשים.
מצד השירות הצבאי, הנח"ל החרדי ממלא כיום משימות כמו כל גדוד אחר בצבא.