אזעקה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 07/03/10 06:28 כא באדר התשע

שאלה

שלום

רציתי לשאול לגבי אזעקה אנו גרים באזור עם הרבה פריצות לבתים לשם הידיעה היו לי כבר 4 פריצות בשנה האחרונה מה שגם אם מערכת האזעקה אינה פועלת חברת הביטוח אינה מכירה בפריצה השאלה שלי היא לגבי שבת אנחנו חיבים להפעיל את האזעקה וכמו כן לנטרל אותה בשבת בבוקר דבר בגורם לנו לחילול שבת האם ישנה דרך או אפשרות לחבר לאזעקה שעון שבת? או משהו כזה? זו ממש לא אפשרות לישון ללא אזעקה

תודה

תשובה

שלום וברכה!

אני מבין שמדובר על המצב שהדלת גם מחוברת למערכת האזעקהב ולכן לא ניתן להפעילה לפני כניסת שבת ולכבותה במוצש"ק. לכן אם הדבר אפשרי, אז ניתן להפעילה ולכבותה באמצעות שעון שבת המכוון מלפני שבת. זה מבחינה הלכתית. מבחינה מקצועית עליכם להתייעץ עם חשמלאי מקצועי.

בברכה,

חיים דב בריסק