אזכרות ואבלות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 14/12/09 20:05 כז בכסלו התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב,

האם יש צורך לערוך אזכרה ועלייה לקבר של סבא וסבתא גם כאשר כל ילדיהם כבר אינם בין החיים?

האם בשנת האבל על אבא מותר "לחדש" בגדים יד שניה כאשר אצלי הם חדשים?

תשובה

לשואל: שלום,
1. אין חיוב לערוך הזכרה לסבא וסבתא במקרה זה ואולם כל העושה מעשה טוב ולימוד תורה לעילוי נשמתם הרי זה משובח.
2. כל בגד נחשב לחדש גם אם מיד שניה ואולם אם הוא חיוני לו במיוחד מותר לאבל לקחת אותו.
וצריך לדעת שאם הוא שמח במיוחד על הבגד צריך לברך ברכת שהחיינו.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה