ציור עם דמות אדם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/08/20 23:39 כג באב התשפ

שאלה

שלום , קראתי באיזה מקום שאם יש איזה ציור שיש עליו דמות של אדם שלם שרואים בבירור שזה אדם צריך לזרוק לפח מחשש לעבודה זרה עכשיו אני רוצה אם הבנתי נכון אם ציירתי עכשיו ציור שרואים בו דמות של אדם אני צריכה לזרוק את זה לפח? כי אני אוהבת לצייר ויש לי המון ציורים שיש בהם כאילו אנשים אז אני רוצה לדעת אם לזרוק והכל לגבי תמונות אם בבית יש איזה תמונה שיש עליו דמות של בן אדם האם לזרוק ? . תודה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית מותר לצלם ולצייר אדם, כל זמן שזה לא תבליט בולט.

היו שהחמירו בציור אדם מלא וגם לשיטה זו התירו חצי גוף עליון.

על כן אין איסור בסתם ציור אפילו אדם שלם, אבל העושה ציור ישתדל לעשות רק חלק עליון של האדם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והאץ