ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 09/05/10 23:43 כה באייר התשע

שאלה

שלום רב,

הכרתי בין ידיד שלי שבא מבית דתי אך כעת הוא חילוני לבין חברה שלי שהיא גם באה מבית דתי והיא שומרת שבת וכשרות. בזמן שהכרתי ביניהם הוא אמר שהוא רוצה בית דתי ומבחינה דתית המצב היה נראה מאוד אופטימי. אך מה שקורה בשטח הוא שהוא ממשיך לעבוד בעבודתו במסעדה לא כשרה גם בשבת ואני מפחדת שהוא ידרדר אותה ובגללו היא תלך למסעדות לא כשרות ותאכל בהם ועוד דברים כיוצא בזה. שאלתי היא האם מותר לי לשוחח איתו על העניין אם אני חושבת שזה יעזור?

תודה מראש

תשובה

לדבר תמיד טוב, האם זה יעזור כיצד אני יודע אני לא מכיר את האנשים המדוברים ולכן אין לי שום מושג האם הדיבור יעזור?