בתוך שבועיים - כמעט 4 מיליון חיסונים יגיעו לישראל

מבצע החיסון צפוי להתחיל בשבוע הבא, כשנתניהו ואדלשטיין יקבלו את החיסון מול המצלמות כבר במוצאי שבת. משרד הבריאות ממליץ לא לאפשר לכל מי שרוצה להתחסן לעשות זאת כבר בהתחלה - כדי למנוע מחסור

חדשות כיפה יהונתן קליין, חדשות כיפה 14/12/20 22:03 כח בכסלו התשפא

בתוך שבועיים - כמעט 4 מיליון חיסונים יגיעו לישראל
המטוס ועליו החיסונים הראשונים בנתב"ג, צילום: GPO

רואים את סוף הקורונה באופק. כבר בימים הקרובים צפויות קופות החולים להתחיל לזמן מבוטחים לתורים לחיסון לקורונה, כשהחיסונים בפועל יתחילו ביום רביעי הבא - ה-23.12, כך נקבע באופן סופי בישיבה שנערכה הערב (ב') בין מנהלי קופות החולים לאנשי משרד הבריאות.

נתניהו: "אנחנו בדרך להקדמת מתן החיסונים"

במשרד הבריאות מתכוונים להתחיל עם כ - 20-30 אלף חיסונים ביממה, שיינתנו בתחילה לאוכלוסייה בסיכון - צוותי הבריאות ואוכלוסייה מבוגרת, אך הדבר עוד עשוי להשתנות. במשרד הבריאות מתנגדים כעת לפתוח את החיסונים לכל מי שמעוניין להתחסן, בשל החשש ממחסור במנות ומהתנפלות על החיסונים. מנגד, יש מי שסבור שעדיף לאפשר לכולם להתחסן, כדי להקטין את החשש בציבור מהחיסונים ולעודד אנשים להגיע להתחסן.

על פי דיווח הערב בחדשות 12, נכון להיום יש בישראל 313 אלף חיסונים לקורונה של חברת פייזר, שהגיעו בימים האחרונים. בשבועיים הקרובים, עד לסוף חודש דצמבר, צפויים להגיע לישראל 3.8 מיליון מנות חיסון, שיספיקו ל-1.9 מיליון מתחסנים, כשכל מתחסן יקבל שתי מנות חיסון, בהפרש של כשבועיים או יותר בין מנה למנה.

על פי התכנית, ראש הממשלה נתניהו ושר הבריאות אדלשטיין צפויים להיות הראשונים שיתחסנו, והם אמורים לקבל את החיסון כבר במוצאי השבת הקרובה - מול המצלמות, במטרה לעודד את הציבור להתחסן. עם זאת, בשל העובדה שראש הממשלה נמצא בבידוד, טרם התקבלה החלטה סופית בעניין המועד בו יקבלו השניים את החיסון.

במל"ל מזהירים: "החיסונים לא ישפיעו עד סוף החורף"

נתניהו ואדלשטיין במתחם החיסונים של קופת החולים מכבי בתל אביב, ואמר כי אנחנו בדרך להקדמת מתן החיסונים. בקופות החולים ממליצים כרגע להתחיל לחסן את כל מי שיבקש, ולא רק את האוכלוסיות בסיכון, כדי להימנע מבזבוז מנות חיסון.

ראש הממשלה נתניהו אמר בהצהרה לתקשורת כי "היכולת של קופות החולים בארץ לבצע את המשימה מראה לנו שאנחנו כנראה נוכל להקדים את מתן החיסונים לאוכלוסיית ישראל בצורה המיטבית, לדעתי הטובה ביותר בעולם. בנוסף לכך אנחנו כמובן מברכים על כך שהרשות הרגולטורית האמריקנית, ה-FDA אישרה את החיסון של פייזר. זה מאפשר לנו לצאת לדרך. אנחנו מתחילים את הסוף של המגפה".

בהמשך ביקש נתניהו מהציבור להמשיך ולהיצמד להנחיות הקורונה: "עד אז אני מבקש לשמור על הכללים, להקפיד על כך. אין שום סיבה שנשלם במתים, בטרגדיות ובחולים קשים מעבר למינימום ההכרחי. אנחנו רואים מה קורה עכשיו בעולם, הטרגדיות הענקיות בארה"ב, בגרמניה, בחלקים אחרים של אירופה וברוסיה. ישראל יכולה לצאת מזה בצורה הטובה ביותר. אני מבקש את שיתוף הפעולה שלכם. ביום הזה מה שאני יכול להגיד זה שאנחנו בדרך להקדמת מתן החיסונים".

נתניהו ואדלשטיין בסיור, היום

נתניהו ואדלשטיין בסיור במתחם אחסון החיסוניםצילום: ללא

שר הבריאות אדלשטיין אמר כי "ראינו כאן שלבי היערכות מאוד מתקדמים. יכול להיות שהחיסון יתחיל מוקדם יותר, ואולי כבר בשבוע הבא נוכל להתחיל את החיסונים של הצוותים הרפואיים".

לדברי אדלשטיין, "עוד נצטרך להילחם הרבה בפייק ניוז. אז אני רוצה להתחיל להילחם בזה עכשיו. ראינו פרסומים על כך שחסרים דברים. אלה בחזקת שמועות בלבד. לא חסר דבר. יש היערכות יוצאת מן הכלל של 4 קופות החולים. בימים הקרובים נביא בשורה לישראל שתהיה מהמדינות הראשונות בעולם שמתחסנות".

בקופות החולים החלו, כאמור, להיערך לקראת מתן החיסונים לציבור. כלנית קיי, מנהלת מבצע חיסוני הקורונה וראש אגף סיעוד בקהילה בשירותי בריאות 'כללית' הסבירה אמש בראיון ל-N12 את אופן מבצע החיסונים הצפוי: "אם החיסונים יועברו אלינו כבר השבוע, צוותי מערכת הבריאות במחלקות הקורונה יהיו הראשונים להתחסן. נכון לרגע זה עוד לא ידועה לנו כמות החיסונים הראשונית שתועבר אלינו, אבל מתוך הפקת לקחים של מבצע חיסוני השפעת, היינו רוצים שכל מי שיהיה מעוניין לבוא ולהתחסן יוכל להגיע, ולא להגביל לאוכלוסיות היעד. הכל מותנה במלאי החיסונים ובהנחיות שנקבל".

מנכ"לית קופת החולים 'מאוחדת', סיגל רגב רוזנברג, אמרה ל-N12 כי "אנחנו ערוכים לבצע 60 אלף חיסונים ביום וכך תוך חודש להגיע למעל מיליון מתחסנים". לדבריה, "כל עוד אין שני מיליון חיסונים בישראל – אין טעם לפתוח את מבצע החיסונים, כי המטרה היא לערוך חודשיים אינטנסיביים של חיסון אוכלוסייה כדי שלא נגיע למצב שחיסונים נזרקים לפח. ההמלצה שלנו היא להרחיב את החיסונים לגילאים נוספים ולא להתחיל רק עם האוכלוסיות בסיכון".