שמירת כשרות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 13/03/11 17:21 ז באדר ב'

שאלה

שלום,

רציתי לדעת כמה זמן אני צריך לשמור כשרות בין בשר לחלב ובין חלב לבשר? אם זה משנה אני חצי אשכנזי וחצי ספרדי. בנוסף רציתי לדעת אם זה נכון ששמירת כשרות נחשבת לדבר בריא ולמה?

תודה מראש,

תשובה

שלום!

המנהג הרווח הוא להמתין כשש שעות בין בשר לחלב (יש שנוהגים להמתין שלוש שעות). מנהג אבותיך משמעותי יותר לעניין הזה מאשר העדה, אם תוכל לברר אותו.
בין חלב לבשר שוטפים ומנקים את הפה היטב כך שלא תישארנה שאריות (אפשר לצחצח שיניים), ראוי גם להמתין מעט.

לגבי הבריאות, אינני יודע, אך אין זה טעמה של ההלכה.

כל טוב
יאיר