שבת

חדשות כיפה מכון שלזינגר 14/07/07 22:42 כח בתמוז התשסז

שאלה

האם מותר להפעיל כיסא חשמלי של נכים בשבת?

אני מתנדבת ב"בית בגלגלים" וקרה שחניך ביקש ממני להפעיל לו את הכיסא.. חשוב לציין שבקבוצה מדריכים אחרים שהם חילונים וידעתי שאם לא אני אפעיל מישהו אחר מהם יפעיל וככה גם גרמתי לחילול שבת של יהודי..

יש גם אפשרות להפוך את הכיסא ל"לא חשמלי" אך כך הוא כבד הרבה יותר ובקושי מפפשר תנועה.

תשובה

כדי לענות כראוי על השאלה החשובה הזו יש צורך בפרטים נוספים, כמו מצבם הרפואי (המפורט יותר) של הנכים, מה בדיוק מבצעים ב"הפעלת" הכיסא, וכדומה.
לכן עדיף לברר שאלות אלו באופן ישיר עם הרב הפוסק.
תוכלי גם להתקשר לד"ר הלפרין, לטלפון 052-2602349 בשעות הערב 22:30-24:00

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

מידע רפואי הלכתי ומאמרים בנושא רפואה והלכה ניתן למצוא באתר האינטרנט של מכון שלזינגר: www.medethics.org.il