מקום הנשמה לאחר הפטירה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 01/11/10 07:51 כד בחשון התשעא

שאלה

בס"ד

קראתי שמיד עם צאת הנשמה מהגוף היא עוברת לגוף אחר.

ובאותו נושא - שבמשך השנה הראשונה לאחר שלושים יום עולה הנשמה עלייה נוספת. במשך שנים-עשר חודש הגוף עדיין קיים, ולכן, הנשמה יורדת אליו לפעמים. אולם אחרי שנה מתכלה הגוף, והנשמה עולה אל מקורה העליון. השאלה הינה:

אם היא נמצאת בגוף אחר, מאיזה מקום בדיוק היא יורדת אל הגוף לפעמים.

תשובה

בס"ד

שלו'

הנושא הוא גדול רחב ועדין מאשר לטפל בו במסגרת זו דבר אחד אומר אין זה נכון שהנשמה מיד עוברת לגוף אחר. כמובןשצריך לזכור שהנשמה היא עצם רוחני ולא חומר שעובר ממקום למקום...לגבי השלבים של הנפש לאחר הפטירה רצ"ב מספר מקורות: מקור חיים חלק ה פרקי האבלות, עשה לך רב חלק ב קונטרס השארות הנפש, קונטרס היחיאלי לר"י אלפיה, וספר מעבר יבק, כמדומני שיש ספר העוסק בנושאים אלו של הרב יצחק חלמיש.
בברכת התורה והארץ