לימודי שיווק ופירסום

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 09/12/09 22:11 כב בכסלו התשע

שאלה

שלום רב,

אני בחור בשנות העשרים לחיי, ובשנה הבאה מעוניין להתחיל ללמוד מקצוע.

ישנו תחום שמאוד מושך אותי, תחום השיווק והפירסום.

אני חושב שהתחום מתאים לכישורי, ברוך ה' נראה שיש לי יכולות שיכנוע וגם יצירתיות.

מצד שני, אני לא מוצא בתחום הזה עניין ערכי, ולעיתים קרובות ישנו בפרסום עידוד לצדדים נמוכים באדם כגון גאווה, חיצוניות, ולעיתים זה נראה שהמטרה היא לגרום לאדם ממש לא לחשוב והעיקר לקנות.

אני יודע שהפרסום כיום הוא חלק בלתי נפרד מהעולם, ואפילו בעולם הדתי, אך העניין עדיין מציק לי. השאלה היא האם כדאי להיכנס לתחום הזה למרות ואולי דווקא בגלל האתגרים, או ללכת על תחום עם פחות סימני שאלה.

תודה רבה.

תשובה

לשואל: שלום,

על מקצוע של פרסום ויחסי ציבור כבר למדנו במסכת בבא מציעא דף ס וההלכות נפסקו בשו"ע חו"מ סי' רכח.
הכלל היוצא מן הסוגיה הוא שמותר לעסוק בפרסום בדרכים מגוונות ובלבד שלא יהיה כרוך בגניבת דעת.
לפיכך אין אני רואה שום סיבה בגללה יש להימנע מן ההתעסקות במקצוע ולהפך ניתן לקוות שככל שירבו אנשים כמותך שעוסקים בפרסום כך ייטב לכולנו כשנזכה בע"ה לאווירה טובה יותר בחיים הציבוריים ובשווקים המסחריים.
בברכה
 הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה