כתובה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 27/05/07 14:17 י בסיון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני עומדת לקראת חתונה ב"ה ואחד הנושאים שעולים על הפרק הוא נושא הכתובה.

יש בשנים האחרונות מנהג חדש לכתובה המעוצבת על ידי אדם המתמחה בעיצוב למינהו.

שאלתי היא האם הדבר מעורר בעיות הלכתיות? האם זהו תחום שרק הרב המקדש אמור לעסוק בו או שמא גם לאשה המעצבת את הכתובה מותר להתעסק בה?

היכן ניתן להשיג את נוסח הכתובה הנכון כדי לאפשר לקרוב משפחה לעצבו (במקרה שזה אכן מותר)?

תודה מראש על העזרה לכבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה ומזל טוב
נושא של עיצוב הכתובה מאד התפתח לאחרונה והפך לתחום אומנותי רחב, אין כל בעיה לעצב את מסגרת הכתובה וגם אין כללים הלכתיים הנוגעים לכתיבתה ולנייר שעליו היא כתובה (בשונה מספרי תורה ומזוזות)
אני ממליץ לבקש מהרב המקדש את הנוסח הנכון וגם לבקש ממנו לבצע הגהה לכתובה, ניתן למלא את כל הפרטים פרט לחתימת העדים והחתן.
מכיוון שישנם נוסחים שונים וגם תלוי הדבר בעדה של החתן וכמו כן הרבנויות השונות בארץ מחזיקות נוסחים שונים לפי הכרעה הלכתית של כל מקום ומקום לא כדאי לחפש בצורה עצמאים כי הכתובות המופיעות באתרי האומנות השונים לא תמיד תואמים את הנוסח ההלכתי הרלוונטי.
בברכה