חופה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 09/02/10 12:35 כה בשבט התשע

שאלה

מדוע אין אזכור ליציאת מצרים בטקס החופה?

תשובה

שלום וברכה

כיהודי טוב צריך לענות בשאלה: מדוע יציאת מצרים אמורה להיות מוזכרת בחופה?

בחופה מופיעים בפירוש דברים שנוגעים במישרין לחופה, כמו בריאת האיש והאשה.

גאולתם של ישראל מופיעה אף היא בחופה, כי החופה היא מסממני הגאולה הבולטים.

עי' על כך בהרחבה במאמרו של ראש בית המדרש בלוד, הרב ישראל סמט, בכתובת:

http://www.tovimha2.org.il/לומדיםבשניים/מאמרים/tabid/90/articleType/ArticleView/articleId/14/categoryId/12/*-.aspx

רבותינו הראשונים ראו בחופה מעין מעמד הר סיני - המשך ישיר של יציאת מצרים.
לנושא זה ישנם רמזים רבים בחופה.

אפשר בהחלט לראות את החופה כיציאה ממצב פחות טוב (לפחות בגיל החופה ...) של רווקות, מעין יציאת מצרים.
במובן זה, המנהגים המקדימים את החופה, יכולים לשמש רמזים ליציאת מצרים.

בשמחות!