השפעת ההורים בגן ילדים

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 15/02/10 01:06 א באדר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה ניתן לעשות מצד ההורים על מנת לגרום שאווירה בגן הילדים תהיה תורנית או לשפר את האווירה הקיימת?

שמעון

תשובה

שלום וברכה!

הדבר הראשון אותו כדאי לבדוק הוא האם יש צורך בשינוי ושיפור, או שבסך הכל האוירה בגן כבר מתאימה למה שאתם מחפשים.

הדבר השני שיש לבדוק הוא האם ישנה קבוצת הורים שמעוניינת להשפיע על האוירה בגן, בכיוון אותו אתם רוצים.

האם הרצון שגן יהיה תורני מתאים לרוב ההורים בגן? הם מעוניינים בכך, מתנגדים לכך, או שהדבר אינו משנה להם?

אם התגבשה קבוצת הורים שהדבר חשוב לה, הדבר הטוב ביותר הוא להפגש לחשיבה משותפת, ואז, כשתגבשו את מחשבותיכם בעניין, לשתף בהן גם את הגננת, ולהפוך אותה שותפה ומובילה של המהלך.

ישנן גננות שבקשה כזו עלולה להראות להן מאיימת, והדבר צריך להעשות בעדינות ובטקט, כדי לתת לגננת כוח ליצור שינוי.

לפעמים כדאי לערב בתהליך גם את הפיקוח, שיכול לתרום תרומה נכבדה למהלך.

בהצלחה!

ישראל