השבת אבידה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 09/02/10 20:32 כה בשבט התשע

שאלה

לפני מס' ימים מצאתי בתחנת ההסעה של בית הספר מעיל יקר מחברה ידועה, המעיל חסר סימן היכר מובהק, ולכן שאלתי היא איך אוכל לקיים את מצוות השבת אבידה כראוי אם אין סימן היכר מובהק והרי כתוב "עד דרוש אחיך אותו- שלא יהיה רמאי" -ז"א שאיני יכולה לדעת אם המאבדת אכן דוברת אמת או לא.

חשוב לציין כי רוב הבנות בבית הספר קנו מעיל זה!

תשובה

שלום וברכה

באבידה שאין בה סימן, אין חיוב השבת אבידה.
על כן במעיל כזה שבו סוג המעיל אינו סימן, ומקומו אינו סימן, אין חיוב השבה.

ראוי לציין שאפשר שאם תכריזי, תבוא תלמידה ותתן סימן אותו אינך רואה, כגון שבר בצד כפתור מסויים, נקב, וכיו"ב, כך שתחזירי על פי סימן מובהק.