הלנת המת

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 09/02/10 17:06 כה בשבט התשע

שאלה

האם מותר להלין את המת לשם תרומת איברים?

תשובה

שלום אפרת!

התשובה לשאלתך מתחלקת לשני חלקים:
1. הלנת המת לצורך השתלת איבר מציל חיים- ההלכה קובעת שפיקוח נפש דוחה את כל התורה (חוץ מע"ז גילוי עריות ושפיכות דמים) וא"כ וודאי שמותר להלין את המת ע"מ להציל נפשות.
2. השתלת איברים שאינם מצילים חיים כמו קרנית- במקרה זה אין פיקוח נפש, אבל גם תרומה כזאת מותרת, כי אובדן איבר גם מוגדר לחלק מהדעות כפיקוח נפש, ובנוסף לכך אין בזה ניוול וביזוי למת כיוון שאיבריו מועילים לאחרים.

אסיים בכך שתרומת איברים, היא מצווה גדולה המצילה חיים. וכבר נאמר במשנה בסנהדרין: "וכל המקים נפש אחת מישראל, מעלה עליו הכתוב כאילו קיים עולם מלא".

כל טוב,

אורי.

המשיב אינו רב.