ההלכה והמתירנות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 07/03/10 11:54 כא באדר התשע

שאלה

לאחי יש חברה הרבה זמן. עכשיו הם מכונווים לצאת לנופש באילת בבית מלון (במחיר מוזל ממקום העבודה). ההורים לא מתנגדים. השאלה שלי אם מותר להם. במקום שבו אנו גרים (סביבה לא דתית) זה מקובל. האם יהיה גם לי מותר לבלות כך לפני החתונה כשאמצא את הבחור המתאים?

ועוד שאלה: אם מותר לאחי ולחברה שלו האם היא צריכה לקיים דיני טהרה?

תודה לכם שיש מקום שאפשר לשאול שאלות שאינני יכולה לשאול אף אחד אחר, גם לא את אימי.

תשובה

שלום וברכה!

ברור הדבר שמדובר באיסור חמור ע"פ ההלכה ואין זה משנה מה מקובל ומה לא מקובל. אם אנשים מחליטים לעבור על האיסורים ולא להשמע לצוויו של הקב"ה ולהלכה, אין זה אומר שהדבר מותר. בבילוי כזה יש מספר איסורים - ייחוד האסור, קלות ראש בין האנשים שאינם נשואים, במקרה והם מקיימים יחסים, אז יש גם איסור חמור של קיום יחסים עם נידה. הרי אישה שלא עברה תהליך של הטהרות ע"פ ההלכה נחשבת לנידה לכל דבר וענין. מצד שני אסור לה להטהר ולטבול עד הטבילה הצמודה לחתונה, מתוקף איסור חכמים המכונה "גזרת הריב"ש".

לכן גם אם אחיך עובר על איסורים חלילה לך ללכת בדרכיו.

בברכה,

חיים דב בריסק