האם הכלים טרפים?

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 10/05/10 23:39 כו באייר התשע

שאלה

שלום רב.

יש לי ספק לגבי כשרותם של שני כלים:

1. יש לי כלי הגשה בשרי (עשוי פורצלן כמדומני) שהותז עליו רוטב חלבי מתוך הסיר בו התבשל- הרוטב בעבע, ניתז מעט מהסיר ונחת על כלי ההגשה הבשרי. אם יש הבדל- הכלי הבשרי לא היה בן יומו.

האם הכלי הוטרף?

2. ביתי החליטה לאכול את ארוחתה הבשרית בעזרת כפית חלבית עשויה מתכת. האוכל היה חם אבל לא ברמה שהיד הייתה סולדת בו. מה דין הכפית? (סליחה על הקמצנות. הייתי זורקת וחאלס אבל זו כפית מיוחדת).

תודה רבה!

תשובה

1. לגבי הכלי אין הבדל אם הוא היה בין יומו או לא משום שהוא בלע חלב . אבל כיוון שמדובר בטיפה שניתזה שכלל לא ברור האם בזמן המגע עם הכלי היא היתה רותחת וכן בגלל שמדובר בכמות כטנה ניתן להשתמש בכלי ע"י עירוי מים רותחים .

2. מצד הדין אם את בטוחה שהאוכל היה פחות מחום של "יד סולדת" את יכולה להדיח את הכפית בכיור הבשרי ואח"כ להחזירה למקום החלבי. משום שללא חום הכפית אינה בולעת.