דחיית מצוה-לצורך מצוה אחרת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 11/12/03 18:21 טז בכסלו התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום,

הבוקר למדנו עם הרב שלנו במסכת מגילה דף ג' ע"ב, אם אינני טועה, על מקרים בהם מתפנים מעשיית מצוה מסויימת עמ"נ לעסוק באחרת. עלתה לי שאלה, אך לא היה לי נעים לשאול אותה בפורום ההוא:

אם זוג נמצא בקשר, והבחור הינו עוד לפני שירות צבאי, האם עליהם להתחתן בידיעה שהוא יעשה הרבה פחות זמן בשירותו הצבאי? איזו מצוה קודמת לאיזו?

או שמא על בחור במצב כזה להפסיק/להחליש את הקשר עד לקראת סיום שירותו הצבאי, עמ"נ למנוע משתי מצוות אלו "לעלות" זו על זו?

תודה מקרב לב,

ושבת שלום!

תשובה

ישנה אפשרות נוספת והיא להתחתן בלי לקצר את השירות, והרבה זוגות שכבר מכירים זמן רב עשו ועושים זאת, חלקם, בעל כורחם, כי קשה להם להמשיך זמן רב בקשר באופן שאינם נשואים.
אמנם אין זה אידיאלי, ובעיקר אם הבעל ביחידה קרבית ומגיע פעם בשבועיים הביתה, אך זה ניתן.
לכן צריך להתייעץ עם אדם המכירכם.
אתם יכולים גם להתקשר אלי כדי לשוחח על כך.
מספר הטלפון - 02-6524296 בשעות הערב.