גן ילדים

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 14/02/10 01:16 ל בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה מגדיר גן ילדים בתור גן תורני?

האם הדרישות הן שונות בהגדרת הגן שהוא תורני בין אם הוא גן חובה או בין אם לא?

רקע קצר:

אני ואישתי ילידי חו"ל הגן הילדים שלנו היה גן של גוים.וכל גן בארץ ישראל הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה לנו, אבל בתור אנשים דתיים לא נוכל להסתפק רק בגן טוב.

איך לבחור גן טוב מגני ממ"ד שבעיר?

האם המראה החיצוני של הגננת והסעיית או רק כמות של חומר תורני שמלמדים בגן?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה!

לפי מה שאתם מתארים בחו"ל היו הילדים בגן של גוים. מן הסתם היה יותר קל להסביר להם: כל הילדים גוים, ואתם יהודים.

בארץ כולם יהודים, ושמירת הגבולות עשויה לדרוש יותר מאמץ.

עם זאת, בגן בו יש קבוצת ילדים שבאה מבתים חזקים מבחינה דתית ותורנית, אפשר ליצור אוירה שתקרין על כל הילדים בגן.
בגרעין התורני בלוד, בו אני נמצא, גני הילדים פתוחים לכל מי שרוצה, בהנחה שהאוירה הכללית היא שתקבע את אפיו של הגן.

המראה החיצוני של הגננת והסייעת הם גורם משמעותי, אך בגבולות מסויימים אינם הגורם החשוב ביותר. גם לא ´כמות´ של חומר תורני הנלמד בגן.

החשוב ביותר הוא האוירה הכללית. האם בגן נוצרת אוירה של אהבת תורה, שמירת מצוות, ואוירה נעימה של בין אדם לחבירו? אם כן, הרי הגן הוא טוב.
אוירה נוצרת על ידי גורמים רבים, ויש לבחון כל גן לגופו.
הייתי ממליץ לכם לערוך ביקור בגנים ביניהם אתם רוצים לבחור, ולהתרשם מהאוירה בכל אחד מהם.