בס''ד

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 10/05/10 22:47 כו באייר התשע

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

עלינו ארצה לפני כ10 שנים והיינו משפחה מסורתית בחו"ל.בארץ התברר שלאמי אין מספיק מסמכים שיכולים להעיד על יהדותה לכן התבקשנו לעבור גיור מהתחלה.ברוך השם שזיכה אותי להתגייר מחדש לפני 3 שנים בצבא :)והיום אני שומרת תורה ומצוות כדין וגם לומדת במוסד דתי.

לאחר מכן גם אמא שלי ואחי עברו גיור.היום אנחנו משפחה דתית לכל דבר-תודה לאל.

*השאלה שלי האם אני נחשבת לבת של אמא שלי הביולוגית ואיך אני צריכה להגיד את שמי? הרי היא התגיירה גם !אבל שנה אחרי שאני התגיירתי..איך יגידו את שמי בחופה? (לדוגמא אם שמי הוא רחל ואמא שלי החליפה לצהלה? או שיגידו רחל בת אברהם ושרה?)

-עוד שאלה קטנה- אמרו לי שיכול להיות ואצטרך גם לעבור גיור לחומרא כיוון שעשיתי את הגיור בצבא(הרב דרוקמן)זה קצת מעיק לי מפני שמעורר חשש שאולי אני עדיין לא יהודיה כשרה ח"ו ואסור לשמור שבת ומצוות או שזה לשוא ח"ו כל עוד לא עברתי גיור לחומרא.

אני כל כך מודה לכם על העבודת קודש שאתם עושים כאן.

תזכו למצוות ושה' יצליח בכל מעשי ידכם

"אשרי העם שככה לו"

תודה מראש...:))))

תשובה

מצד ההלכה גר שהתגייר נחשב כתינוק שנולד ולכן אין לך קשר הלכתי לאימך אבל ברור שאת חייבת בכבודה מדין "ואהבת לרעך " ומדין גמילות חסד . והכרת הטוב.
בד"כ כותבים על גר את שם אברהם ושרה.