אפיה כהלכה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 17/12/09 16:22 ל בכסלו התשע

שאלה

שלום,

אני עובדת בצהרון של גן ערוני <לא דתי>.

בדרך כלל אין בעיות כשרות בגלל שהילדים מקבלים מנות מבושלות מקטרינג כשר ואוכלים בחד פעמי.

לפעמים הגננת מחליטה לאפות איתם לחמניות לקראת שבת.

1. האם מותר לי לעזור לילדים להכין את הלחמניות אם אני בספק אם הקמח מנופה?

2. הגננת אומרת שהיא מנפה את הקמח אבל אני רואה שהיא מפזרת קמח ישר מהחבילה לשולחן (למנוע הדבקות). האם מותר לאכול מכזאת לחמניה?

3. אותה הגברת הפרישה חתיכת חלה ושמה על החלון, ובאה חתולה ואכלה אותה, מותר לאכול משאר הבצק?

תודה.

גילי

תשובה

לשואלת: שלום,
בעיקרון טוב ונכון לנפות את הקמח ואולם אין זה אומר שאם לא ניפו אותו הרי זה אסור בגלל שרוב הקמח המשווק הוא מנופה ומגיע לחנויות זמן קצר לאחר שטחנו אותו ועל כן התשובה היא חיובית על שתי השאלות הראשונות ובלבד זה כדאי לבדוק אם הגננת אכן משתמשת בקמח לא מנופה ולבקש מימנה להקפיד לנפות.
בעניין הפרשת החלה העיסה מותרת לאחר שהפרישו חלה.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה