אוניברסיטה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/12/03 09:09 ג בטבת התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום אני מתלבטת באיזו אונברסיטה לבחור, מצד אחד האוניברסיטה העברית ממש מושכת אותי, עצם העובדה שהיא בירושלים, ועצם העובדה שמיטב המרצים למקצוע שאני רוצה ללמוד נמצאים שם. מצד שני בר אילן.. אני אגדיר את עצמי מבחינה דתית כמבוסס אבל.. אני לא יודעת מה יהיה בשנה הבאה, יכול להיות שאני אחפף פה ושם אני לא יודעת מה לבחור, מה שאבקש מהרב זה דעה כנה, זה לא שאלת רב עם פסיקה חד משמעית לעניות דעתי, אבל אני צריכה עצה, מה גם חבר קרוב מאוד שלי ילמד שם שנה הבאה הוא אינו דתי אבל הוא בדרך חזרה פחות או יותר {פחות} אבל אני אוהבת אותו מאוד שזו עוד בעיה, אני יודעת שהרב לא פסיכולוג כן אוציא את השאלות שעולות מהמידע הנ"ל .

א. אוניברסיטה עפ"י אייזה קריטריון אופי דתי או המקום הממוקצע ביותר

ב. אני דתיה ונחשבת לחזקה מאוד{מבחוץ..} אבל אני מאוהבת בבחור שאינו דתי אבל מסורתי איך מפסיקים לאהוב?

כבוד הרב תודה.

תשובה

א. לא ציינת מה את מתעתדת ללמוד, אעפ"כ מכיוון שכנראה מטרתך ללמד מקצוע, צריך ללומדו במקום שהכי מתמקצע, ומכיוון שאת מעידה על עצמך שהנך "דתייה וחזקה מאד", חזקה עלייך, שגם במקום שהאווירה הדתית בו רופפת (ובעיקר שגם במקום השני האווירה הדתית אינה מרשימה) תצליחי לקיים אורח חיים דתי בלי שתפגע אמונתך, וטוב להיות קשור לתלמיד חכם שידריכך, או להיות קשורה למסגרת בה אפשר לשמוע שיעורי תורה ואמונה, וזה למיטב ידיעתי אפשר בשני המקומות מחוץ לאוניברסיטה.

ב. כמובן שכשאת בירושלים והוא בשפלה, יגרם לך "בזבוז" זמן רב על הפגישות, וזה כבר תלוי ביכולת למידתך, ועד כמה את מוכשרת.

ג. בנוגע לקשר עם חברך, איני יכול לכתוב דבר, שאינני יודע מה טיב הקשר ואולי כדאי שעל זה נשוחח בטלפון אם תרצי.

מספר הטלפון שלי: 6524296-02 (בשעות הערב).