אבלות בחודש ניסן

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 08/03/10 22:36 כב באדר התשע

שאלה

שלום רב, בכ"ט בחודש ניסן נציין 11 חודשים למותה של אחותי היקרה. ידוע לנו שאסור לעלות לבית העלמין בחודש ניסן. השאלה אם מותר לעשות אזכרה ולקיים סעודת מצווה ביום זה?

אשמח לתשובתכם המהירה

תשובה

שלום וברכה!

המקום ינחם אותכם עם שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד!

בכל מקרה לא עושים אזכרה וסעודה לאחר 11 חודשים (רק מסיימים לומר קדיש), אלא רק ביום הקבורה בשנה הראשונה וביום המיתה בשנים הבאות. לכן השאלה לא רלוונטית. הרי את האזכרה ואת הסעודה תעשו בכ"ט באייר (בהנחה שיום המיתה ויום הקבורה זה אותו יום).

בברכה,

חיים דב בריסק