קיום יחסים בטהרה מחוץ לנישואין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/01/19 21:18 ז בשבט התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשכונתי מתגוררת גרושה שמקיימת יחסי מין תמורת תשלום רק בזמן שהיא טהורה לאחר טבילה במקווה

רציתי לדעת איזה איסור יש בדבר והאם האיסור מהתורה או מדרבנן

תשובה

לשואל שלום,

צר לי עד מאוד לשמוע על מצבה של אותה אישה מעם ישראל.

אם יש לך גישה או דרך עקיפה, כדאי להציע עזרה בפרנסה או ברווחה כדי שלא תזדקק לכך.

בעניין שאלתך: יש איסור פשוט מדין התורה: "לֹא תִֽהְיֶה קְדֵשָׁה מִבְּנוֹת יִשְׂרָאֵל"

ומסביר הרמב"ם: "הזהיר שלא לבא על אשה בלא כתובה וקדושין" ומדגיש: "לְפִיכָךְ כָּל הַבּוֹעֵל אִשָּׁה לְשֵׁם זְנוּת בְּלֹא קִדּוּשִׁין לוֹקֶה מִן הַתּוֹרָה".

וגם הראב"ד שחלק עליו בהגדרה מסויימת שם, יסכים שמצב שתיארת יש איסור תורה ללא ספק.

(מקורות: דברים כג יח | רמב"ם הלכות אישות פרק א | הלכות נערה בתולה פרק ב וראב"ד שם | ספר המצוות, לא תעשה, מצווה שנה)

שנשמע רק בשורות טובות.