ייחוד וצניעות עם ילד מאומץ

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/07/19 10:06 טו בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב אנחנו לפני אימוץ ילד ויש לנו כמה שאלות:

1. מה דין ייחוד עם הילד להורים- האם יהיה מותר לחבק/ לנשק את הילד אציין שאני מבקשים ילד קטן- וכל ילד זקוק לחיבוק וההכלה כל שכן מאומץ מה הדין.

2. יש לנו ילד בן 7 בבית מה דין ייחוד שלהם עם הבן בת מאומצים?

3. האם עדיף לקחת ילד מאימוץ חול או גיור כך יוצר לו בריה חדשה ואז כחלק מהמשפחה

4. האם יהיה מותר להשאיר בגיל יותר מבוגר את הילדים בבית לבד או שיש בעיה של ייחוד.

תשובה

לשואלים שלום,

ראשית כל - יישר כח עצום על הצעד המשמעותי הזה! מאחל לכם הצלחה רבה ורוב טובה.

אמנם יש מחלוקת גדולה בפוסקים בעניין הזה, אך מקובל להורות באופן כללי שכשהילד מאומץ בגיל קטן, הרי הוא כחלק מהמשפחה לכל דבר ועניין.

1. מותר.

2. אין דין ייחוד עם הילד המאומץ.

3. אין עדיפות כזו. ואולי עדיף שלא, שהרי קטן שמתגייר, צריך להמתין שיגדיל כדי לסיים את הגיור.

4. כמו בסעיף 2, מותר.

ויש מחמירים בכל אלו, מגיל שיש דין ייחוד.

(מקורות: שו"ת עשה לך רב ד לט | שו"ת ציץ אליעזר ו מ-מא | שם ז מד-מה | שו"ת אגרות משה יו"ד א קסב | שם אבן העזר א ז)

להרחבה שלכם מומלץ לקרוא את המאמרים הבאים (לחץ על השמות לקישור):

הרב גבי גולדמן והרב מנחם בורשטיין

פרופסור אברהם סופר אברהם (אשר התייעץ רבות עם הרב אויערבך).

בהצלחה!