חברים בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/20 21:44 כה בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שתי שאלות אם אפשר.

בגלל שאני שומר שבת, יוצא מצב לעיתים קרובות שחברים מגיעים אליי לשבת בבית (הם לא שומרים אז הם נוסעים ברכב אליי). השאלה שלי זה אם אני לא אומר להם אם לבוא אליי או לא האם העבירה שלהם עליי גם ?

ושאלה שניה - אם חבר כבר הגיע אליי בתוך שבת ועל סמך דעתו (לא הייתה לי בעיה) הוא הפעיל את הטלוויזיה והתחיל לשחק בטלוויזיה, האם אני צריך למחות בו? ואם אני לא מוחה העבירה עליי גם?

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם הם באים מעצמם ואתה לא מבקש מהם א"כ אין לך עבירה.

ב. במקרה שחבר הפעיל טלביזיה יש להסביר לו אחרי שבת שאתה שומר שבת בביתך וזה לא נעים לך שמדליקים או מכבים בשבת את הטלביזיה. אסור להנות מההדלקה כל השבת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ