איך להצליח לעמוד בזמנים ולא לאחר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/03/20 14:53 יג באדר התשפ

שאלה

שלום.

אני נמצאת בבעיה זו כבר זמן רב, והיא הזמנים. אני לא מצליחה לעמוד בזמנים. אני כל הזמן מאחרת לכל דבר:

להסעה, לשיעור, לשיחה, אפילו לפעולה שאני עצמי מעבירה לחניכות שלי.. אני גם לא מצליחה לקום זמן בבוקר כדי לא לאחר לשיעור..

בתוך בעיה זו ישנה דילמה נוספת: מה יותר מכבד: להגיע לשיעור באיחור או לא להגיע?

תודה רבה מראש.

אשמח שאהיה בעילום שם.

תשובה

שלום יקרה.

קודם כל יישר כוח על הרצון לשינוי. זה כבר 50% מהפתרון.

את מתארת מצב מאוד מתסכל, את לא מצליחה להגיע בזמן. אני בטוחה שזה גורר אח"כ פעולה פחות מוצלחת, קושי בהבנה של השיעור או השיחה וכדו'.

ראשית, נסי להבין מה השלב שבו את הכי מתקשה. האם יש מקרים בהם את כן מצליחה להגיע בזמן, האם יש מקומות שבהם את מגיעה בזמן?

מה המקרים האלה?

נסי לפרט לך ולשים לב האם את מגיעה בזמן למקומות בהם יש לך אחריות, אולי לשיעורים שאת אוהבת, אולי למפגש משפחתי.

קודם כל בשביל להגיע בזמן חשוב שיהיה לנו משמעות לדבר אותו אנחנו עושים.

מכירה את זה שאת יום לפני טיול שנתי או מבחן גדול ולמרות שהלכת לישון מאוד מאוחר, את תקומי כבר אחרי שעתיים?

זה בדיוק העיקרון. כאשר משהו חשוב ומשמעותי בשבילי, אני מוכן להשקיע ולהתאמץ בשבילו.

אחרי שהבנו מתי את מגיעה בזמן ומתי לא, קודם כל, קבלי החלטה שאת מגיעה בזמן.

מה הכוונה לקבל החלטה? הרי ברור שאת רוצה להגיע בזמן.

לפעמים אנחנו שקועים בתבנית ש"הדבקנו" לעצמינו כבר: "אני מאחר/ת כרוני/ת", "אף פעם לא אצליח להגיע בזמן" ועוד ועוד.

בצורה זו, קשה מאוד להינתק מהרגלים קודמים.

כאשר אנחנו מחליטים ש"הזמן חשוב לנו", "אני אדם שמדייק בזמנים"- אנו משדרים לעצמינו ולסביבה שאנחנו כבר במצב שונה.

ואחרי כל זה, נפנה לחפש גם עזרים של ממש.

1. להקדים את השעון-

הטריק המוכר והמועיל. הקדימי את שעון היד שלך או השעון שבטלפון הנייד בחמש דקות והתייחסי אליו כאילו הוא הזמן האמיתי. אם את צריכה להגיע לפגישה שמתחילה ב11.00, על פי השעון שלך תצטרכי להיות שם כבר ב10.55. אמנם זה שינוי "טריקי" אך הרבה פעמים הוא עובד.

2. לו"ז מסודר ומתוכנן מראש-

הרבה פעמים אנשים נוטים להתעכב בזמנים כי הם לא השאירו מספיק זמן למטלה אחרת שהיו צריכים לבצע. למשל, אם תכננת ללמוד למבחן ב20.00 וב22.00 ללכת לשיעור ספורט, אבל בפועל השעה 22.00 ואת רואה שעוד לא הספקת 30 אחוזים מהחומר, כמובן שתאחרי במצב כזה.

לכן, חשוב לקבוע מראש לו"ז מסודר וריאלי (!). הקציבי לך את כמות הזמן הנדרשת לכל דבר ותשאירי לך זמן מספיק להתארגנות ליציאה (למשל, במקום להקציב חצי שעה לזמן הנסיעה באוטובוס, תקציבי 40 דקות).

3. חיזוקים חיוביים-

תחשבי על משהו שאת אוהבת ולא זוכה לו תמיד. זה יכול להיות ממתק, סרט טוב, בילוי עם חברה, בגד חדש וכל דבר אחר. כעת, תקבעי לעצמך מטרה לטווח הקרוב, למשל- אם אני מצליחה להגיע בזמן בשבועיים הקרובים, אני קונה את הסריג החדש.

בצורה כזו, תהיה לך מוטיבציה להשקיע ותראי איך את מצליחה לאט לאט לשפר את ההגעה שלך למקומות.

חשוב לשים לב לקבוע לך יעדים במנות קטנות, לקבוע לשבוע, שבועיים הקרובים ולא לשנה הקרובה. שינוי הרגלים הוא איטי ודורש סבלנות.

4. דבר אחרון וחשוב, הסביבה-

נסי להיעזר בסביבה שלך. חפשי חברה טובה, אחות, אמא או דודה ובקשי מהם "לעזור" לך להגיע בזמן. הם ידאגו לתזכר אותך כל פעם לפני פעולה או להעיר אותך בבוקר ע"מ להגיע בזמן לשיעור. הסביבה שלנו יכולה להיות לנו לעזר הרבה מאוד פעמים. תנצלי את זה.

בנוגע לשאלה שלך מה יותר מכבד-

ראשית, כל הכבוד לך על הרגישות! יפה שאת שמה לב לרגשות של המורה/מרצה שלך.

לדעתי, אם מדובר באיחור סביר (נשאר עוד יותר מחצי מהשיעור), עדיף תמיד להיכנס. אני בטוחה שהמורה שלך תשמח שתיכנסי לשיעור ותלמדי, הרי בסופו של דבר זו המטרה שלה- שתדעי עוד.

אם את יודעת שמדובר במורה שאמרה מפורשות שמפריעה לה כניסה באיחור, כמובן שלא הייתי נכנסת במקרה כזה.

אבל הכי חשוב לדעתי, זה לדאוג שאם זה כבר קרה, אז שלהבא כבר לא תאחרי. בצורה כזו בטח שתוכלי לפתור את הדילמה.

המון הצלחה יקירה,

מאמינה בך.

נעה