הדלקת נרות שבת לבחור רווק אשכנזי

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 26/10/20 01:00 ח בחשון התשפא

שאלה

שלום רב

אני בחור רווק ממוצא אשכנזי שעבר להתגורר לבד ביחידת דיור ששייכת להורים שלי והיא צמודה לבית של ההורים שלי,ממש צמוד.

ואת ארוחות השבת אני עדיין אוכל בבית של ההורים שלי שנמצא בסמוך לבית שלי אבל אני יושן בבית שלי בנפרד.

השאלה שלי האם אני צריך להתחיל להדליק נרות שבת בברכה בדירה שלי? או שאני יוצא ידי חובה בהדלקת נרות שבת של אמי?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

כתב שו"ע באו"ח סימן רס"ג הלכה ו': "בחורים ההולכים ללמוד חוץ לביתם, צריכים להדליק נר שבת בחדרם ולברך עליו, אבל מי שהוא אצל אשתו אין צריך להדליק בחדרו ולברך עליו, לפי שאשתו מברכת בשבילו".

וכתב במשנה ברורה שם ס"ק כ"ט: "אפילו החדר מיוחד רק ללון שם ואוכלים בבית אחר".

אם כן, מי שישן בבית נפרד, אף אם אוכל עם אחרים- צריך להדליק בבית שישן שם. אבל כמובן יקפיד על בטיחות וכן יקפיד שהנרות יהיו ארוכים דיים שיספיק לחזור לביתו ולהנות מאורם לפני שהם נכבים. אם לא מוצא נרות כאלו ישאיר אור דלוק בסלון ויברך על הדלקתו "אשר קידשנו במצוותיו וציוונו להדליק נר של שבת". הלכה זו היא לכל העדות.