האם חייבים לשים כיפה וציצית תמיד?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 01/05/19 15:36 כו בניסן התשעט

שאלה

שלום, כאשר אני מתאמן האם צריך לחבוש כיפה וללבוש ציצית?

מכיוון שהכיפה תיפול כל פעם במהלך האימון והציצית תסריח, אני אדגיש שזה מאוד מפריע לי כשאני בלי כיפה.

בתודה, נתנאל דנדקר.

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שחשוב לך כל הזמן להיות עם כיפה וציצית.

יש להדגיש שאין איסור להזיע עם ציצית או עם הכיפה. ציצית וכיפה אלו בגדים שלובשים תמיד אף כשאנו בשירותים. מטרתם להזכיר לנו שה' איתנו תמיד.

עדיף שלא לוותר על הכיפה או הציצית, אלא אם כן אין לך ברירה אחרת.

אם הכיפה נופלת אולי כדאי לך לשים סיכה, להתאמן עם כובע או כיפה גדולה.

ובפרט אם רואים אותך אנשים בחוץ, יכול להיגרם חילול ה', כי ייתכן שיש בזה שדר שלא עזיבת דרך התורה והמצוות, או שאין זה חשוב ללכת עם כיפה.

בהצלחה