גזר הדין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/12/19 23:55 ז בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, ידוע שבראש השנה, כיפור ולבסוף בהושענה רבה נגזר הדין של האדם. השאלה שלי היא האם ניתן לשנות את זה?

קראתי בזמן מסויים שיש יום שבת/ חג שמסוגל לבטל גזרות שאפילו נגזרו בראש השנה

אשמח לדעת איזה שבת/ חג זה והאם זה באמת נכון?

בנוסף שמעתי שאפשר לדעת על ידי קריאה בכף היד איך יהיה לאדם, האם זה נכון ומותר ?

תודה רבה ושנה טוסה לכולנו :)

תשובה

שלום

סליחה על העיכוב. השאלה הגיעה אליי רק כעת.

גם אחרי הושענא רבה יש אפשרות לשנות, אבל זה כמובן יותר קשה מאשר בימי התשובה. זה לא דווקא ביום מסוים, אלא תלוי בעצמת תשובתו ותפילותיו של האדם.

קריאה בכף היד היא הבל שאין בו ממש. וממילא גם אסורה.

כל טוב