גפני נגד גולדקנופף: "מתקבלות שם החלטות שהן נגד ההלכה"

מפלגת דגל התורה פרסמה מכתב בו היא מתנגדת למינויו הצפוי של ראש הסיעה כחבר הקבינט המדיני-בטחוני בטענה כי מתקבלות שמה החלטות המנוגדות להלכה

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/12/22 21:15 ל בכסלו התשפג

גפני נגד גולדקנופף: "מתקבלות שם החלטות שהן נגד ההלכה"
גפני עם גולדקנופף, צילום: Leib Abrams/Flash90

גפני נגד גולדקנופף: אירוע היסטורי בחסות ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו: על פי הסיכומים שהושגו בין הליכוד למפלגת יהדות התורה, לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל נציג ממפלגת יהדות התורה יהיה חבר בקבינט המדיני ביטחוני. הערב (מוצאי שבת), יו"ר דגל התורה, חבר הכנסת משה גפני, תקף  את יו"ר אגודת ישראל, חבר הכנסת יצחק גולדקנופף, שמתכנן להיות חבר בקבינט במכתב שיצא על מפגלתו בו נטען כי ההחלטות שמתקבלות בקבינט מנוגדות להלכה.

"דגל התורה מתנגדת לקבלת תפקיד שר שנושא באחריות לכל פעולות הממשלה, כולל החלטות שהם נגד ההלכה, אף אם הוא מצביע נגד, עקב האחריות הקולקטיבית. על אחת כמה וכמה בהיותו חבר בקבינט המדיני בטחוני שההחלטות שם מתקבלות לאחר שהשרים יודעים על כל הפעולות שנעשו קודם ובמיוחד כאשר מדובר בחיי אדם" נכתב בהודעה.

נתניהו, גפני וגולדקנופף

נתניהו, גפני וגולדקנופף צילום: Flash90

אגודת ישראל: אין הבדל בין חברות בקבינט הבטחוני לקבינט הדיור"

גורמים באגודת ישראל אמרו אחרי ההודעה של דגל התורה כי "עד השעה 23:00 ביום רביעי לדגל התורה לא הייתה בעיה לחתום על ההסכם הקואליציוני ואפילו שלחה נציג שיחתום. ברגע האחרון הגיע הוראה לא לחתום ולהפר את ההסכם הפשרה עם נתניהו בעניין חוק הסלולאר (הקומה הכשרה). אין הבדל בין חברות בקבינט הבטחוני לקבינט הדיור. דגל התורה תולה את הרצון שלה לשלוט בנושא הסלולאר בנושא אידאולוגי שאין בו ממש".

ההסכם המלא בין נתניהו ליהדות התורה נחשף

אחרי שהכריז "עלה בידי להקים ממשלה", ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו חתם עם נציגי יהדות התורה על ההסכם הקואליציוני. ביטול רפורמת הכשרות, חוק גיוס מהיר ושינויים במערכת המשפט. ההסכם המלא לפניכם. 

הסעיפים החשובים בהסכם עם יהדות התורה: 

  • חוק גיוס חדש בחצי שנה הקרובה
  • ביטול רפורמת הכשרות
  • חוק איסור חמץ בבתי חולים
  • קבורת שדה לכל אדם שירצה
  • סעיף שיגן על השטריימל
  • הקפאת רפורמת החקלאות של ממשלת בנט
  • הגדלת תקציב הישיבות
  • שינויים במערכת המשפט ופסקת התגברות

הסעיף לתושבי יהודה ושומרון:

בהסכם נכתב כי: "הממשלה רואה חשיבות אסטרטגית בפיתוח כבישים ותשתיות על ביו"ש לטובת יהודים וערבים המשתמשים בכבישים ולצרכי ביטחון ובטיחות, בשים לב לריבוי תאונות הדרכים ביו"ש ובעיות התשתית שם. לשם כך, תוכנית החומש של משרד התחבורה תכלול תקציב ייעודי בהיקף של 1.6 מיליארד ש"ח לכל שנה שיוקצה לתכנון וביצוע של כבישים ביו"ש".