כתב אישום נגד ארי הרו בגין מרמה והפרת אמונים

בכתב האישום שהוגש כחלק מהסכם עד מדינה שנחתם עם הרו במסגרת תיקי 1000 ו-2000, הוא מואשם כי מכר את מניותיו בחברה באופן פיקטיבי ואמור לבצע חצי שנת עבודות שירות. גם עורך דינו של הרו יואשם בסיוע לקבלת דבר במרמה והלבנת הון

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/08/20 12:21 כז באב התשפ

כתב אישום נגד ארי הרו בגין מרמה והפרת אמונים
כתב אישום של מרמה והפרת אמונים. הרו בבית המשפט, צילום: פלאש 90. מרים אלסטר

הפרקליטות הגישה הבוקר (ב') כתב אישום לבית משפט השלום בראשון לציון נגד ארי הרו בגין מרמה והפרת אמונים בפרשת חברת 3H גלובל שהייתה בבעלותו. כתב האישום הוגש בהתאם להסכם עד המדינה שנחתם עם הרו בפרשות 1000 ו- 2000.

בנוסף, הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה לעורך הדין הראל ארנון, שייצג את הרו וייעץ לו בעניין חברת 3H גלובל, כי נשקלת העמדתו לדין, בכפוף לשימוע בעבירות סיוע לקבלת דבר במרמה והלבנת הון.

על פי כתב האישום וכתב החשדות ארי הרו שימש החל מחודש ינואר 2014 ולמשך שנה כראש הסגל בלשכתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו. כתנאי לכניסתו לתפקיד, התבקש הרו להסדיר את נושא ניגוד העניינים, ולשם כך למכור אחזקותיו ולנתק זיקותיו לחברת 3H Global Ltd .

בעקבות דרישה זו, מכר הרו את החברה לחברו במכירה פיקטיבית למראית עין, כך שתישמר זיקתו של הרו לחברה. לפני עריכת הסדר ניגוד העניינים המציא הרו ליועצת המשפטית במשרד רה"מ את הסכם המכירה, ממנו עולה מצג לפיו הוא ינתק כל זיקה לחברה.

לאחר שחתם הרו על הסדר ניגוד העניינים ולאור המצג שהציג, קיבל הרו את אישור היועצת המשפטית ומשרד המשפטים לכניסה לתפקידו כראש הסגל.

עוד על פי כתב האישום, הרו ביצע פעולות בניגוד עניינים בקשר לפגישה שהתקיימה בין ראש הממשלה ונשיא מדגסקר. הרו סייע בתיאום הפגישה בין נשיא מדגסקר לראש הממשלה, כשהוא פועל במצב של ניגוד עניינים בין תפקידו הציבורי לאינטרס האישי שלו בהצלחתה של H3, ממנה לא ניתק זיקה.

במסגרת הסכם עד המדינה שנחתם עם הרו, הוסכם כי הרו יודה בעובדות ויורשע בעבירה המיוחסת לו והצדדים יבקשו עונש של שישה חודשי עבודות שירות וקנס כספי בסך של 700 אלף שקלים.

על פי כתב החשדות שנשלח לארנון הוא שימש כעורך דין במכירה הפיקטיבית וסייע בהוצאתה לפועל, ועל כן הוא חשוד בסיוע לקבלת דבר במרמה. בנוסף, הוא חשוד כי ביצע פעולות ברכוש אסור בהתאם לחוק איסור הלבנת הון, במטרה להסתיר או להסוות את מקורו ואת זהות בעלי הזכויות בו.

התיק טופל תחילה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה ובהמשך בפרקליטות מיסוי וכלכלה ונחקר על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433.

עורך הדין הראל ארנון מסר בתגובה: "על אף עגמת הנפש שבקבלת ההודעה, אני חש הקלה כי חקירה שהחלה לפני כחמש שנים מתקרבת לסיומה. כעת, אני מאמין כי נצליח לשכנע את הפרקליטות שיש לסגור את התיק".