מעלעל

אין שום ספק שהבחירות לרבנות הראשית הן הנושא החם ביותר על שלחנם של עורכי העלונים. אפילו הסוגיות החמות שבמרכז המו"מ הקואליציוני נדחקות לפינה ביחס לנושא הרבנות. סיכום עלוני השבת

חדשות כיפה נדב רט 17/02/13 17:24 ז באדר התשעג

מעלעל

עמיעד עושה ונהפוכו

עמיעד טאוב, בטורו בעלון מצב הרוח, הינו בדר"כ השופר של הזרם הליברלי ביותר בציונות הדתית. השבת הפתיע עמיעד בטור שבח והלל לרב דוד לאו, רבה של מודיעין (עירו של טאוב), ובנו של הרב הראשי לישראל לשעבר, הרב ישראל מאיר לאו. עמיעד מוחה על ציורו של הרב לאו כ'רב חרדי'. אפילו את המספר האישי שלו מצטט טאוב בע"פ כדי להוכיח שהרב אכן שירת בצבא הציוני, ושלוש פעמים הוא הוסיף לו את התואר 'ציוני' כדי שיהיה ברור שלא מדובר ברב חרדי חלילה.

באופן אישי, איני רואה מקום להביע את דעותיי בנושא רם כמו הבחירות לרבנות הראשית, אבל משאלת תם אחת לעמיעד איני יכול להימנע: הרב הראשי הנוכחי הרי הגיע גם הוא מאותו מגזר אליו משתייך הרב דוד לאו. גם הוא שירת בצבא, גם הוא שימש ברבנות בעיר מעורבת ומצא שפה טובה עם כולם, ובכל-זאת ביושבו על כסא הרבנות הוא יישר קו עם מי שסייע לו להגיע אל אותו הכיסא - הגרי"ש אלישיב זצ"ל. כך בפסיקות בנושאי שמיטה, גיור ועוד. האם אתה בטוח שגם כשהציבור החרדי ילחץ, ירעש וירגז תישאר פסיקתו הציבורית של הרב לאו ציונית כל כך כפי שכה היטבת לתארה? ימים יגידו.

שלב ההופעות החיות בעולם הקטן

בעולם קטן לא קיבלו את המלצתו של עמיעד להכנסת הרב דוד לאו לרשימת הרבנים הדתיים-לאומיים המתמודדים על התפקיד החשוב, והודיעו על סדרת ראיונות עם מועמדי הציונות הדתית, כאשר הראיון השבוע הוכתר כ"ראשון מתוך שלושה בעז"ה".

הריאיון הראשון המדובר היה עם הרב דוד סתיו. כדרכם של עורכי עולם קטן הם פעלו באומץ, ולא הסתירו גם את המתיחות המסוימת שבין המרואיין לבין עמדת העלון כפי שהשתקפה בשבועות האחרונים. את הריאיון פותחים דבריו של הרב סתיו: באתי לדורון, תפילה ומלחמה", אשר מכוונים ללא ספק גם לאמירות שהושמעו נגדו, והוא מתמודד איתן אחת לאחת בגוף הריאיון. הרב סתיו של הריאיון הזה הינו בנם של קדושים, בן דוד של ראשי ישיבות חרדים רבים, דובר הציבור הדתי כשיש צורך ללחום מלחמתה של תורה באמצעי התקשורת החילוניים, לא נוקט בצעד משמעותי בלי להתייעץ לפני כן עם הרב יעקב אריאל שליט"א, והוא אמנם עדיין חברם של הרב שרלו והרב פירון - אך הצד היפה בחברותם הוא ביכולתם לחלוק האחד על השני ולהישאר חברים... ועל-כן הוא גם מביע הסתייגות מנושא שיתוף הנשים בתהליך קבלת ההחלטות בארגון הרבנים הליברלי 'בית הלל'.

העבודה העיתונאית של ארנון סגל מוצלחת. הוא לא וויתר על השאלות הקשות, והצליח להציג את הרב סתיו בצורה מכובדת ומעניינת. נחכה לראיונות ההמשך.

נשארנו עם טעם של עוד

בעולם קטן השאירו אותנו פעמים השבוע עם טעם של עוד... פעם אחת בשאלה שנותרה ללא תשובה בשו"ת הסלולרי בעמוד הראשון, ובשנית, בכותרת המשנה של כתבה אודות הטרור המשתולל בכבישי יש"ע, שם נשארה המשטרה ללא תגובה. לא נותר לנו אלא לחכות להמשך בשבוע הבא.


איזה יופי של עלון

העלון צהר לשבת ממשיך בדרכו בקודש לבחור נושא ולהקיפו מכל צדדיו. בדר"כ בוחר העלון להראות צדדים שונים של הסוגיה, ולתת ביטוי לדעות השונות. השבוע, עסק העלון בנושא האופנה (בעקבות תיאור בגדיו של הכהן הגדול בפרשה!), ותפס עמדה חד-צדדית ובלתי מתפשרת נגד האופנות המתחלפות. החריף ביותר היה הרב בני פרל במאמר הראשי: תרבות האופנה היא תרבות של שיגעון, היא אותה מחלת רוב שבה רואים דמויות שלא קיימות... מה לזה ולהיגיון? מה לזה ולתבונה?

כדרך להסברת הנושא לבני הנוער מציע הרב בני פרל לספר להם שהם כלי לניצול ציני בידי בעלי ההון, ושלהיות 'הם עצמם' זה הרבה יותר מפתה מכל מותג.

בקטנה

מי שמתגעגע לפוליטיקה יכל לקבל תזכורת בראיון עם כצ'לה בעיתון 'שביעי'. כצל'ה נשאל: "דעת תורה (בהחלטות פוליטיות) בבית היהודי - נוהל מחייב או המלצה בלבד?" וענה, בלי להתבלבל: "דעת תורה רלוונטית למי שיש בו אמונת חכמים מובנית ועמוקה, כרגע זה לא נראה בבית היהודי. כרגע אין לבית היהודי לא רבנית ולא דעת תורה".

אני קצת נעלבתי בשם הרב אלי בן דהן, אורית סטרוק, שולי מועלם, אורי אריאל ויודעים מה - גם בשם בנט. הייתי מצפה לקצת יותר זהירות בכבודם של חברי הכנסת החדשים של הבית היהודי ממי שאומר בעוד שתי שורות, במענה לשאלה אודות שיבה לפוליטיקה ש"אם איקרא לדגל שנית - הדבר לא יישלל לחלוטין".

ב'באהבה ובאמונה' עשו מתיחת פנים עיצובית קלה לעלון. זה יפה מאד - אך לא מספיק... המשיכו להוסיף מסגרות, להרחיב שוליים ורצוי גם ליצור אחידות בפונטים ובגדלים. זה ממש יקל עלינו את הקריאה.

יש לכם עלעולים נוספים? שתפו אותנו ב-mealel@kipa.co.il