OCD -נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/19 23:19 יב באלול התשעט

שאלה

כבוד הרב, שלום

שוב מחשבות על נדרים ועל זה שאני אולי אסורה לבעלי מציקות לי

יש לי חשש שהלילה נדרתי בחלום על כך שאני הופכת להיות אסורה לבעלי אך אני לא זוכרת בדיוק מה היה. אני פשוט זוכרת שהתעוררתי בחרדה מזה. ואולי גם נדרתי משהו בנושא הזה בהיותי בין חלום לערות אך אני לא זוכרת כרגע בדיוק מה זה היה! יש לציין שבימים האחרונים המחשבות האלה כבר כמעט לא הפריעו לי.

אך כרגע שוב מאד מטריד אותי- איך להתייחס לזה?

בברכה,

נעמה

תשובה

שלום וברכה

זו קריאה לך לאמץ את היסוד הגדול שאמרו חז״ל בין השאר על החלומות, ״והחלומות שווא דברו״.

החובה הגדולה שלך היא להתעלם מזה.

אין לחלום הזה שום משמעות הלכתית, ולכן אין שום מקום לייחס לו שום חשיבות ושום משקל הלכתי.

למעלה מכך – זו קריאה לחזק עוד יותר את הקשר הטוב והעמוק עם בעלך.

כל טוב ושמחת חיים.