תפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 08/03/10 16:29 כב באדר התשע

שאלה

שלום, אני גר בנתניה ולומד במכללה באריאל. יש אוטובוס שיוצא למכללה רק בשבע בבוקר ומגיע בשמונה ורבע.

אני יכול להתפלל בשש בבוקר בנתניה או בשמונה וחצי באריאל (לאחר שאני קורא ק"ש באוטובוס).

לקום למניים של שש זה קצת קשה כי הואיל ואני קם ממש מוקדם זה גורם לי לא להיות מרוכז בלימודים. האם מותר לנסוע לאריאל ושם להתפלל או שאסור כמו שאסור לעשות כלום לפני התפילה (כי יש לי אפשרות להתפלל בנתניה)?

תשובה

שלום,
במצב בו אתה מתאר מותר לנסוע על מנת להתפלל במניין במקום אחר. כמובן, יש להקפיד על זמן ק"ש בזמנה ומוטב לעשות זאת בבית עם תפילין ואח"כ לנסוע.
כל טוב,
משה כהן