שתייה לבנות בפורים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 17/02/10 12:30 ג באדר התשע

שאלה

שלום רב

האם מותר לבנות לשתות בפורים על מנת לשמוח?..(אני לא מדברת על להשתכר אלא לשתות )

האם מותר/אסור ברמת ההלכה היבשה?והאם מותר/אסור ברמת רוח ההלכה?

תודה!

תשובה

שלום לירון!

מבחינה הלכתית גם לנשים יש מצווה להרבות בשתיית יין בפורים, אלא שהן צריכות להזהר לא להשתכר, שיש בזה גנאי לנשים וחוסר צניעות.

צריך גם לזכור שמטרת השתייה היא להביא אותנו לשמחה על הנס שעשה הקב"ה לעם ישראל בפורים, ולגרום לנו להודות על כך. לעיתים שכרות גורמת בדיוק את ההפך, היא יכולה לגרום גם לחילול ה' גדול, ולכן צריך להזהר מאוד בנושא הזה, ומי שיודע שאם יישתכר יהיה בזה יותר רע מטוב, אסור לו להשתכר.

פורים שמח!

אורי.