שמות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 02/12/03 08:53 ז בכסלו התשסד

שאלה

לפי כשנה וחצי הייתי אצל רב מסויים ושאלתי אותו לגבי השם שלי, הרב אמר לי לתת לו 3 שמות שנראה לי והוא יבדוק, הוא בדק ואמר שאני צריכה להוסיף שם, רק שהוא הוסיף גם שלבדוק שמות זה דבר יקר, וציין לי את הסכום הכולל של בדיקת 3 השמות.אחרי שאמר לי מה השם שאני צריכה להוסיף מ-3 השמות, אמר שאני אגיע אליו שבוע לאחר מכן, והוא יברך אותי על השם הזה במניין.לפי שיצאתי מהחדר הוא אמר לי: "ומה אם הכסף?", אמרתי לו שאין לי כרגע סכום כזה, אז הוא אמר לי להביא שבוע הבא שאני מגיעה אליו.

במשך כל אותו שבת הרגשתי קשה, אם זה שרב חייב אותי לשלם לו סכום כ"כ גדול, החלטתי שאני לא הולכת אליו, אבל את הכסף שלחתי בכל זאת.

דברתי אם בת- דודה אל זה, היא אמרה שיש רב

בי-ם שידוע בנושא של בדיקת שמות, נגשתי אליו כשבוע לאחר הרב הראשון, והוא אמר שהשם שלי בסדר גמור (ללא שום תמורה). מאז הרב הזה נפטר, ואני עדיין לא מרגישה שלמה אם השם שלי.

שאלתי היא מה אני צריכה לעשות : לגשת לרב שלישי? להשאר אם השם?

תשובה

צריך לדעת:
א) מה שמך
ב) מהי הסיבה להליכתך לרב הראשון
ג) מה סכום הכסף שדרש ממך
ד) מיהו הרב שנפטר