קידוש בשבת

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 13/03/11 03:06 ז באדר ב'

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת מהי הכמות המדויקת של יין שאני צריכה לשתות כדי לצאת ע"י חובה בקידוש בשבת בבוקר? האם זה תלוי בגודל הכוס?לדוגמא: אם אני אקח כוס גדולה אני אצטרך לשתות יותר? (ממנה אני אצטרך לשתות רביעית?)תודה מראש! ושבוע טוב.

תשובה

שלום רב,

בכדי לצאת ידי חובת קידוש יש לשתות כשיעור 'מלא לוגמיו'. מידה זו היא כשיעור יין שממלא את חלל הפה כאשר את מנפחת לחי אחת.

שיעור זה הוא לכל הפחות 44 מ"ל ואינו תלוי בגודל הכוס. לצורך חישוב והערכה - כוס חד פעמית מכילה בתוכה בדר"כ 180 מ"ל.

בכוס עצמה צריך למזוג לכל הפחות 'רביעית הלוג' כלומר 88 מ"ל (ויש מחמירים עד 137-150 מ"ל).
שימי לב שהכמות שצריכים לשתות הינה יותר מחצי ממינימום הכמות של כל היין, כלומר רוב של רביעית.

אדם שפיו גדול צריך לשתות יותר, כפי השיעור שימלא את פיו ובכל מקרה ברור שגם אדם גדול לא ישתה יותר מ-86 מ"ל.

יש לציין שאם המקדש לא יכול לשתות שיעור כזה, יכול כל אחד מהשומעים להחליף אותו, ובדיעבד יכולים כמה אנשים לשתות ביחד כשיעור הזה.

שנזכה לקיים את מצות זכירת השבת בשלמותה.

אביעד